Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Rizses káposzta

Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg savanyú káposzta
10 dkg rizs
2 fej vöröshagyma
1 dl tejföl
2 evőkanál zsiradék
pirospaprika

A felkarikázott hagymát a zsíron (vagy olajon) pirítsd aranysárgára, adj hozzá egy kávéskanálnyi pirospaprikát és tedd bele a káposztát. Tölts hozzá vizet - a káposzta feléig - és párold puhára. (Rendszeresen keverd, ha a folyadék elfőne, pótold, hogy mindig legyen alatta egy ujjnyi.) Amikor kész, add hozzá a tejfölt és a megmosott rizst, jól keverd össze, s párold, amíg a rizs meg nem puhul.

Tetejére sült szalonnát adva, egytálételnek is jó. (Ha maradék főtt rizsből készül, akkor a végső párolás helyett csak egy alapos összeforralás szükséges.)

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!