Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Bundás zeller

Hozzávalók (4 személyre):
4 nagyobb zeller
1 tojás
1,5 dl tej
15 dkg liszt
zsír vagy olaj

A meghámozott zellert vágd ujjnyi szeletekre, majd egy kevés sós vízben (vagy gőzben) párold puhára, majd alaposan csurgasd le. A tojásból, 10 dkg lisztből és a tejből kevés sóval keverj sűrű palacsintatésztát. A zellerszeleteket forgasd lisztbe, majd a palacsintatésztába, s bő, forró zsiradékban süsd ki.

Kipróbálhatod úgy is, hogy a palacsintatészta helyett lisztbe, felvert tojásba és reszelt sajttal kevert zsemlemorzsába forgatod a zellerszeleteket.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!