Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Túrós pogácsa

Hozzávalók (4 személyre):
30 dkg félzsíros tehéntúró
30 dkg margarin
30 dkg liszt
2 tojás

A lisztet dolgozd össze a hideg margarinnal, a  túróval, a két tojással és sóval. (Csak annyi tojást hagyj ki, amennyi a pogácsák tetejének megkenéséhez kell.) Ha a tészta már egyenletes, akkor nyújtsd ki, hajtogasd össze, és hűvös helyen pihentesd negyed-fél órát.  A nyújtás-hajtogatás-pihentetést még ismételd meg kétszer, majd a tésztát nyújtsd 1-1,5 cm vastagra, tetejét vagdosd be rácsosra, kend meg tojással és szaggass belőle pogácsákat. Kilisztezett tepsiben forró sütőben süsd pirosra.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!