Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Babgulyás

Hozzávalók (4-5 személyre):
30 dkg nagy szemű szárazbab
1 fej vöröshagyma
8-10 dkg füstölt szalonna
liszt
pirospaprika
őrölt bors

füstölt csülök vagy debreceni

A szalonnát vágd kis kockákra, süsd ki a zsírját, s azon lassan pirítsd meg az apróra vágott hagymát. Amikor a hagyma színesedni kezd, szitálj rá egy-két evőkanálnyi lisztet, s 1-2 percig kevergetve pirítsd tovább. Szórj bele egy kávéskanálnyi pirospaprikát, majd keverd hozzá az előkészített babot. Öntsd fel körülbelül 2,5 liter vízzel, s ekkor tedd bele a debreceni kolbászt, vagy a darabokra vágott füstölt csülköt. Borsozd meg, esetleg sózd (vigyázz! a csülök is sóz...), s nagyon lassú tűzön, fedő alatt főzd puhára.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!