Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Tiramisu (sajt nélkül)

Hozzávalók (3-4 személyre):
25 dkg babapiskóta
25 dkg natúr vajkrém
3 tojás
3 evőkanálnyi cukor
2 dl feketekávé
4 cl rum
1 dkg vaníliáscukor
1 citrom reszelt héja
1 evőkanálnyi kakaópor

A kávéhoz add hozzá a rumot, és hagyd kihűlni. A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliáscukorral és a citromhéjjal keverd ki habosra. A fehérjékből verj kemény habot. A vajkrémhez keverd hozzá előbb a tojássárgáját, majd lazán a fehérjékből készült habot is. Egy tál aljában helyezd el a piskóta felét, locsold meg kávéval, kend rá a krém felét, majd mehet bele a maradék piskóta és a kávé, s arra a maradék krém. A tetejét szórd meg a kakaóporral, és tálalás előtt legalább két órára tedd a hűtőbe.

Ezt a receptet Varga Évának köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!