Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Baloghegyi bográcsgulyás

Hozzávalók (8 személyre):
1 kg birkahús
1 db cseresznyepaprika
4 evőkanál olaj
2 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 kiskanál kömény
30 dkg vargánya gomba
2 evőkanál pirospaprika
80 dkg burgonya
5 dl vörösbor

A bográcsot olajjal kikenjük. Beletesszük a fölaprított vöröshagymát, fokhagymát, a megtisztított, kockára vágott húst, s megszórjuk pirospaprikával, sóval és köménnyel. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és lassú tűzön addig főzzük, míg a hús félig megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt gombát, a hasábokra vágott burgonyát, s belemorzsoljuk a cseresznyepaprikát. Hozzáöntjük a bort, és ha a lé nem lepné el teljesen, kevés vizet is adunk hozzá. Lassan rotyogtatva készre főzzük.

Ezt a receptet a DPG Sültgalamb csapatának köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!