Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Csülkös pacalpörkölt

Hozzávalók (8 személyre):
2 kg pacal
1 nagyobb, húsos csülök
2 evőkanál ételízesítő por
1 dl ecet
3-4 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olaj
1 nagy fej vöröshagyma
2 db paprika
2 db paradicsom
3 evőkanál pirospaprika
1 cseresznyepaprika
őrölt bors

A pacalt megtisztítjuk, ecetes vízzel leforrázzuk, majd sós, ételízesítő porral ízesített vízben puhára főzzük, végül leszűrjük és felcsíkozzuk. A csülköt annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük, közben sóval, fokhagymával, ételízesítő porral fűszerezzük. Majd a csülköt kiemeljük, s ha lehűlt, kicsontozzuk, a húst pedig csíkokra vágjuk. (A főzőlevet félretesszük.) A bográcsban a fölforrósított olajon üvegesre pirítjuk a felaprított vöröshagymát. Pirospaprikával meghintjük, elkeverjük, majd kevés csülöklével felengedjük. Hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot és a paprikát, a csíkokra szeletelt pacalt és a csülökhúst, majd felöntjük annyi csülöklével, hogy elegendő szaftja legyen. Lassú tűzön jó egy órányit főzzük. Akkor jó, ha a szaftja ragacsos-sűrű lett.

Ezt a receptet a DPG Sültgalamb csapatának köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!