Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Linzertészta kukoricalisztből (gluténmentes)

Hozzávalók:
30 dkg kukoricaliszt
15 dkg vaj
6 dkg cukor
2 db tojás sárgája
késhegynyi szódabikarbóna
1 db citrom reszelt héja
szükség szerint tejföl
lekvár (a tészta megkenéséhez)
tört cukros dió (a szóráshoz)
zsír (a tepsi kikenéséhez)

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzágyúrjuk a többi alapanyagot és annyi tejfölt, hogy jól formálható tésztát kapjunk. Egy-két órán át pihentetjük, kinyújtjuk fél cm vastagra, kizsírozott tepsibe tesszük, megkenjük savanykás lekvárral. Darabosra tört cukros dióval megszórjuk és előmelegített sütőben megsütjük.

Ezt a receptet Králl Máriának köszönhetjük, aki azt a Pallas Antikvárium Kft. engedélyével a Házi csemegék című könyvből, sok más finomság közül emelte ki.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!