Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Rizslisztes piskótatekercs (gluténmentes)

Hozzávalók:
3 tojás
10 dkg rizsliszt
1 kávéskanálnyi sütőpor
20 dkg porcukor
10 dkg vaj
2 evőkanálnyi pikáns gyümölcsíz
1 evőkanálnyi kakaó
10 dkg darált dió
kókuszreszelék
gesztenye- vagy csokoládékrém

A tojást, a rizslisztet, a sütőport és 10 dkg cukrot összedolgozunk, s e tésztából piskótát sütünk. Ha kihűlt, morzsákra törjük, s elkeverjük a vajjal, a maradék cukorral, a lekvárral, a kakaóval és a darált dióval. Egy fóliát megszórunk kókuszreszelékkel, rásimítjuk a piskótás masszát, rákenjük a gesztenye- vagy csokoládékrémet, majd a fóliával emelgetve óvatosan feltekerjük a „tésztát". Egy napig hűtőben állni hagyjuk, majd szeleteljük.
(Ugyanebből a masszából készíthetünk kis golyókat is, melyek közepébe kimagozott rumos meggybefőttet tehetünk, majd megfogathatjuk darált dióban vagy kókuszreszelékben.)

Ezt a receptet Králl Máriának köszönhetjük, aki azt a Pallas Antikvárium Kft. engedélyével a Házi csemegék című könyvből, sok más finomság közül emelte ki.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!