Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Édesburgonya-lángos borsos marhahússal

Hozzávalók (4 személyre):
80 dkg édesburgonya
2 tojás
2 evőkanálnyi liszt
5 dkg parmezán sajt
őrölt fekete bors
40 dkg bélszín
10 dkg zsenge rukola
15 dkg lágy kecskesajt
olaj (a sütéshez)
olívaolaj
citromlé

Édesburgonya-lángos borsos marhahússalAz édesburgonyát meghámozzuk és megreszeljük. A sajtot ugyancsak lereszeljük. A lángoshoz összekeverjük a burgonyát, a tojást, a lisztet, a parmezánt és egy kevés borsot. Egy serpenyőbe fél centi magasan olajat öntünk, és közepes lángon felhevítjük. Néhány evőkanálnyi lángosmasszát teszünk a serpenyőbe, és egy spatulával laposra nyomkodjuk. Mindkét oldalát 2 percig sütjük, amíg a lángos aranyszínű és ropogós nem lesz. Papírtörlőre tesszük, és a sütőben melegen tartjuk.
A húst őrölt borsba nyomkodjuk, és egy teflonserpenyőben közepes lángon 3-4 percig, illetve ízlés szerint tovább sütjük, azután 3 percig pihentetjük, mielőtt felszeleteljük.
Tálaláskor 3-3 lángost helyezünk a tányérokra, ezekre szórjuk a rukolát, a tetejére pedig a kecskesajt és a hússzeletek kerülnek. Az egészet meglocsoljuk olívaolajjal és citromlével.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Ízvarázs című albumukban jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!