Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Harcsapörkölt

Hozzávalók (3-4 személyre):
1 kg harcsahús (nem zsíros)
10 dkg sertészsír
10 dkg vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 közepes méretű húsos zöldpaprika
3 közepes méretű paradicsom
pirospaprika

A kifilézett és megnyúzott harcsahúst kockázd fel (kb. 2x2 cm-es darabokra). A meghámozott vöröshagymát vágd apróra. A kicsumázott zöldpaprikákat és a meghámozott paradicsomokat ugyancsak kockázd fel.
Vegyél egy széles edényt (hogy a halhús majd férjen, s ne nagyon törjön). Hevítsd fel a zsírt, s azon párold üvegesre a vöröshagymát, törd bele a fokhagymát, majd a tűzről lehúzva keverd el benne a pirospaprikát. Öntsd fel 2-3 evőkanálnyi hideg vízzel, majd a tűzhelyre visszatéve süsd zsírjára (azaz addig, amíg a víz elpárolog, s csak a zsír marad a paprikás hagymán). Ekkor tedd bele a halhúst, forgasd át, sózd meg, s mehet hozzá a zöldpaprika és a paradicsom is. Fedő nélkül főzd, közepes tűzön, s (lehetőleg lapáttal) csak annyira kevergetve, hogy ne égjen le. Ha a hal megfőtt, tálalható.

Legillőbb kísérője a bőségesen tejfölözött, s pirított füstöltszalonna-kockákkal is gazdagon megszórt túróscsusza. (kj)

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!