Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Kolbászos paprikás krumpli (AVAIR főzőautomatához)

Hozzávalók (4 személyre):
1 kg kockára vágott régi vagy új krumpli
2 fej apró kockára vágott hagyma
3 evőkanálnyi olíva- vagy étolaj
15 dkg füstölt szárazkolbász karikára vágva (vagy virsli, főzőkolbász, húsos füstölt kolozsvári szalonna feldarabolva)
1 teáskanálnyi vegeta
1 csapott mokkáskanálnyi bors
2 mokkáskanálnyi őrölt fűszerkömény (szemes is lehet)
4 teáskanálnyi őrölt, édes pirospaprika
1 mokkáskanálnyi morzsolt vagy őrölt majoránna
1 szűk mokkáskanálnyi chili vagy csípős paprika (elhagyható, ha nem kedveli)
1 teáskanálnyi szárított morzsolt petrezselyem vagy ugyanannyi friss, apróra vágva

Öntse a 3 evőkanálnyi olajat a kuktába. Helyezze rá a kockára vágott hagymát, krumplit, a karikára vágott füstölt kolbászt. Szórja meg a felsorolt fűszerekkel.
Öntsön alá 5 mérőcsészényi hideg vizet. (Ha kevesebb lével kedveli a paprikás krumpli, akkor elegendő 4 mérőcsészényi víz. Újkrumplinál vigyázzon, mert az újkrumpli sok levet ereszt. Ebben az esetben legfeljebb 2 1/2 – 3 mérőcsészényi vizet tegyen a krumpli alá, ellenben bőségesen használjon friss petrezselyemzöldet.)
Tegye a fazékra a fedelet. Ügyeljen arra, hogy a biztonsági gőzkieresztő szelep zárt pozícióban legyen.
Válassza ki a menüből a CONGEE SOUP BONE programpontot. Szükség esetén a TIME funkcióval időzítse a főzést, vagy azonnal indítsa el a START/CANCEL gombbal.
A program lejárta után a paprikás krumpli tálalásra készen áll. Adjon mellé - szezontól függően - káposztával töltött ecetes paprikát, fejes salátát vagy uborkasalátát.

AVAIR IDA főzőautomataEz a leírás a Bio-Fa Komfort Kft., az AVAIR főzőautomaták magyarországi forgalmazójának kipróbált receptje.
Az AVAIR IDA és AVAIR ELLA készülékekről itt tudhat meg többet.
Ha ezekhez használható további recepteket keres, ide kattintson!
Némi technológiai segítséget pedig itt talál.
Amennyiben tapasztalatot cserélne, jöjjön az AVAIR fórumra!

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!