Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Nemzetközi Gulyásfőző- és Hagyományőrző Fesztivál

 Szolnokon 1999 óta versenyeznek szeptember első 1-2. hétvégéjén a "Magyarország Gulyáskirálya" címért és az "Arany-ezüst-bronz érmes gulyás" díjért. Profik és amatőrök, munkahelyi csapatok és baráti társaságok, gyerekek és felnőttek egyaránt nevezhetnek. A zsűri a díjazásnál figyelembe veszi a klasszikus kategóriákat (marha-, birka-, babgulyás), de sok különlegességgel is találkozott már: tönkölybúza-gulyás, holland lóhúsgulyás, struccgulyás, székelygulyás, lengyel gulyás, csehgulyás... Nem gond az sem ha valaki a "szabad stílus"-ban indul, ha gasztronómiai értéket tesz le az asztalra. Így készült már itt rostonsült, sültmalac, slambuc, tájjellegű pörkölt, vad is. A csapatok általában sok kísérővel, családostól érkeznek, így a közös főzéssel-evéssel, meg a gasztronómiai és szórakoztató kísérőprogramokkal akkor is jól tölthetik az időt, ha eleve lemondanak a "Gulyásfőzés mestere" címről.

Ízelítő
(a 2001-es verseny nyertes receptjei, ahogy a főzőmesterek leírták)

 

   

A régió ajánlását 2003-ban nyerte el a fesztivál

2009-ben részvételükkel alakult meg a SLOW FOOD 'TISZA-MENTE' akció csoport

Honlap:
magyargulyas.hu
magyargulyas.eu

postacím:
e-mail


2010:
Szórólap (.doc)

Gyökereiket keresik:
Felhívás (.doc)

Anno:
2009. 09. 11-13.:
Összefoglaló (.doc)

1999-2009:
Az egyesületről (.doc)

Így indul egy gulyás...
...s ilyen, amikor kóstolásra érett.
A gulyásfesztivál még a huszároknak is útjukba esik...
... s elférnek itt a gasztronómiai máskéntgondolkodók is.
Fesztiválozó család apróságokkal, ...
... s gulyás gulyással ...
no, meg gulyás mezítláb.
Két sor gulyás között sosem tudni, ki jön éppen szembe.
A gulyásfőzés olykor ízlés és erő dolga...

 

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!